Μαχητής Πετρούπολης

 

Ίριδα: Η άνοδος αποτέλεσμα αλυσιδωτής αντίδρασης


Ο συνδυασμός οργάνωσης, καλών αποδυτηρίων και προπόνησης ή διαφορετικά οράματος, ικανότητας και  δουλειάς είναι ο συνδυασμός της επιτυχίας της Ίριδας που κέρδισε την άνοδο και επέστρεψε στα γήπεδα της Β’ Κατηγορίας της ΕΣΚΑ.
Τα τρία «πυρήνες» της αλυσιδωτής αντίδρασης που προκάλεσαν την νέα «έκρηξη» χαράς και ικανοποίησης στον σύλλογο της Αγίας Τριάδας μίλησαν στον ΜΑΧΗΤΗ για την πορεία ανόδου!Πάνος Πουρνάρας (αρχηγός της ομάδας): Τα αποδυτήρια ο δυνατός κρίκος

- Φινάλε με διπλά πανηγύρια για τη νίκη επί του πρωτοπόρου και φυσικά για την άνοδο. Πόσο δύσκολη ήταν η πορεία ανόδου;
Ήταν δύσκολη και μεγάλη η πορεία, καθώς είχαμε αρκετούς τραυματισμούς και χρειάστηκε όλα τα παιδιά να δώσουν το κάτι παραπάνω. Δεν ξεκινήσαμε την σεζόν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί και αυτό καθιστά την επιτυχία μας ακόμα μεγαλύτερη.

- Ποιος ήταν ο δυνατός και ποιος ο αδύναμος κρίκος σε αυτήν την επιτυχημένη σεζόν;

Ο δυνατός κρίκος ήταν αδιαμφισβήτητα τα αποδυτήρια. Συνήθως οι καλές ομάδες κερδίζουν τους καλούς παίκτες. Κι εμείς είχαμε την τύχη να συνδυάζουμε και τα δύο.
Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για αδύναμους κρίκους μετά από μια επιτυχία. Σίγουρα υπήρξαν προβλήματα, αλλά τα ξεπεράσαμε.

- Ως αρχηγός της ομάδας που θα ήθελες να αφιερώσεις την άνοδο και ποιες οι προσδοκίες για το μέλλον;

Την άνοδο την αφιερώνω σε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν όλη την σεζόν. Αξίζει ένα μπράβο στον κάθε συμπαίκτη μου ξεχωριστά. Επίσης, στον προπονητή και σε όλους όσους ήταν με τον τρόπο τους δίπλα στην ομάδα. Για το μέλλον εύχομαι να έχουμε υγεία χωρίς τραυματισμούς και προσδοκώ η ομάδα να υλοποιήσει τους μελλοντικούς στόχους που θα θέσει. Επίσης, να ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ. Είναι πολύ όμορφο παιχνίδι. Όσο το ευχαριστιόμαστε, όλα θα πηγαίνουν καλά.


Ηλίας Κοντός (προπονητής): Δουλειά, δουλειά, δουλειά…

- Μία άνοδος που ήρθε μετά από 21 νίκες και 5 ήττες. Ο απολογισμός σας αφήνει ικανοποιημένο. Περιμένατε περισσότερα ή λιγότερα;
Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη πορεία της ομάδας. Στόχος δεν ήταν η άνοδος αλλά νίκη παιχνίδι με παιχνίδι και  στο  τέλος απολογισμός, ένας απολογισμός που  έφερε την ομάδα στην Β ΕΣΚΑ.                    
Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.                                

- Ποια ήταν η συνταγή της επιτυχίας;
Δουλειά – δουλειά - δουλειά συν ότι όλα τα παιδιά ήταν μια καλή παρέα.                                

- Ποια ήταν η μεγαλύτερη νίκη και ποια η χειρότερη ήττα και πόσο δύσκολη ήταν η πορεία για την άνοδο;
Η νίκη στον Εύνικο, η ήττα στα Σπάτα.   Η καλή προετοιμασία έφερε εξαιρετικό πρώτο γύρο και δεύτερη θέση (11-2).                        
Η δυσκολία ήταν στο  ξεκίνημα του δευτέρου γύρου και  μέχρι τα μισά- όπου κάναμε και τη κοιλιά. Εκεί η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και μέχρι το τελευταίο παιχνίδι ουσιαστικά το έκανε εύκολο και ήρθε η άνοδος.


 

Θοδωρής Λάππας: Όραμα, ικανότητα, περιβάλλον!

- Επιστροφή στα γήπεδα της Β' ΕΣΚΑ μετά από διάλειμμα δύο χρόνων. Ήταν στο πρόγραμμα η άνοδος, ή προέκυψε στην πορεία;

Η άνοδος της ομάδας μας στην Β' κατηγορία των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑ είναι αποτέλεσμα της καθημερινής, οργανωμένης και με προοπτική  δουλειάς που γίνεται σε όλα τα τμήματα της ΙΡΙΔΑΣ πολύ δε περισσότερο στο ανδρικό που αποτελεί και το καμάρι μας, σημείο αναφοράς  για όλα τα άλλα τμήματα. Τεχνική ηγεσία, γυμναστές και αθλητές εφαρμόζοντας τους πιο ενδεδειγμένους κανόνες εκμάθησης μπάσκετ στο πλαίσιο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και βέβαια με πολύ ιδρώτα κυριολεκτικά είχαμε αυτό το αποτέλεσμα που έδωσε χαρά σε όλα τα τμήματα της ομάδας μας κυρίως όμως στις ακαδημίες μας.

- Δύο άνοδοι μέσα σε μία πενταετία που είστε πρόεδρος. Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας από τη πλευρά της διοίκησης.
Όλα είναι αποτέλεσμα της συλλογικής και οργανωμένης δουλειάς. Η διοίκηση δημιουργεί στο βαθμό που της επιτρέπει το όνειρο σε συνδυασμό με την ικανότητα, το περιβάλλον ανάπτυξης του αθλήματος. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω το Δήμο Πετρούπολης για την σημαντική συμβολή του με την παροχή των χώρων άθλησης που βέβαια υπολείπονται των πραγματικών αναγκών και τους χορηγούς μας που χωρίς την γενναιόδωρη προσφορά τους τα δικά μας επιτεύγματα θα ήταν πολύ μικρότερα.     

- Ποια είναι τα πλάνα σας για τη νέα σεζόν και ποια τα λάθη του παρελθόντος που θα πρέπει να αποφύγετε για να παραμείνετε στην κατηγορία.
Τα στοιχεία που πρέπει να εγκαταλείψουμε είναι οι βεβαιότητες και οι εγωισμοί του παρελθόντος, στην εποχή μας για κάθε τι που θέλουμε να αναπτυχθεί πρέπει να δημιουργούμε το κατάλληλο  μείγμα κανόνων. Εμείς στην Ίριδα εργαζόμαστε κάθε ένας από το μετερίζι του αλλά σε μια οργανωμένη προσπάθεια έχοντας τρία βασικά στοιχεία, την αυταπάρνηση της διοίκησης, την άριστη κατάρτιση του τεχνικού επιτελείου και κυρίως το ανθρώπινο-αθλητικό κεφάλαιο. Προσπαθούμε να λειτουργούμε με αθλητές που είτε προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας, είτε εντάχθηκαν στην Ίριδα προερχόμενοι από γειτονικά σωματεία μαζικού αθλητισμού. Έτσι λοιπόν θα συνεχίσουμε βάζοντας μικρά καθημερινά στοιχήματα επιτυχίας. 


επιστροφή στην κορυφή