Μαχητής Πετρούπολης

 

Μέτρα πρόληψης ενόψει καλοκαιριού στο Δήμο Πετρούπολης


Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στον Χώρο του Δημαρχείου σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πετρούπολης.


Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης της σύσκεψης του Σ.Τ.Ο ήταν:
1. Απολογισμός έργων και δράσεων χειμερινής περιόδου 2016-2017
2. Σχεδιασμός και Δράσεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων δασικών Πυρκαγιών της αρχομένης αντιπυρικής περιόδου
3. Καθαρισμοί ιδιόκτητων οικοπέδων κ.λ.π χώρων που εμφανίζουν εγκατάλειψη και αποτελούν πιθανές εστίες κινδύνου ανάφλεξης ή επέκτασης πυρκαγιάς
4. Προγραμματισμένες αποψιλώσεις ξηράς βλάστησης από τον ΑΣΔΑ για την φετινή αντιπυρική περίοδο στην περιοχή μας και χρονοδιάγραμμα τους
5. Βατότητα κι ελεύθερη προσβασιμότητα του δασικού οδικού δικτύου του Ποικίλου για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και της εποχιακής πυρασφάλειας. Δυνατότητα Τρόπων επέμβασης των Φορέων για βελτίωση του δικτύου αυτού.
Χρονοδιάγραμμα έγκαιρων επεμβάσεων.
6. Δυνατότητα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και επισκεπτών, που αποφασίζεται από τον Περιφερειάρχη κατά τις ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς.
7. Ετοιμότητα Υπηρεσιών του Δήμου μας σε ενδεχόμενο καύσωνα και επικράτησης ασφυκτικών ατμοσφαιρικών συνθηκών για βοήθεια σε ευάλωτους συμπολίτες μας
8. Μηνιαίοι ψεκασμοί για μείωση πληθυσμού κουνουπιών για το έτος 2017. Καταπολέμηση ερπόντων εντόμων, μυοκτονία και εμφάνιση φιδιών.
Ο Δήμαρχος και πρόεδρος του Σ.Τ.Ο κ. Ευάγγελος Σίμος, αφού έκανε μια σύντομη ανασκόπηση των δράσεων του Δήμου κατά την απελθούσα χειμερινή περίοδο, ανέπτυξε τα θέματα που αφορούν την αρχόμενη θερινή και αντιπυρική περίοδο και ζήτησε τις απόψεις και τη συμβολή των εκπροσωπούμενων Φορέων, προκειμένου να υπάρξει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τους.
Ενημέρωσε τους Φορείς για τον προγραμματισμό των δράσεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόληψη δασικών και άλλων
πυρκαγιών εντός του αστικού και περιαστικού ιστού της πόλης και για να προχωρήσει ο προγραμματισμός των ετήσιων αποψιλώσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους από την εύφλεκτη ξηρά αυτοφυή βλάστηση.
Οι Φορείς που εκπροσωπήθηκαν στη σύσκεψη, μεταξύ Υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Πετρούπολης που συμμετέχουν στις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, ήταν : Ο 10ος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών μέσω του διοικητή του, η Περιφέρεια Αθηνών μέσω του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Τομέα, η Εθελοντική Οργάνωση  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α μέσω εκπροσώπου της, ο Α.Σ.Δ.Α μέσω του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίες, προϊστάμενοι των διευθύνσεων Τεχνικής Υπηρεσίας, Κοινωνικών Υπηρεσιών και προϊστάμενοι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας.
Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις απόψεις τους προς τον Δήμαρχο και πρόεδρο του Σ.Τ.Ο και ενημερώθηκαν, προκειμένου τον καλύτερο συντονισμό των Υπηρεσιών τους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων της αρχόμενης θερινής περιόδου.


επιστροφή στην κορυφή