Μαχητής Πετρούπολης

 

Ν. Σταγκουράκης: Η Πετρούπολη χρειάζεται σταθμό Μετρό


Την πρώτη του παρέμβαση ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κάνει ο Νίκος Σταγκουράκης με δελτίο Τύπου όπου θέτει σε άμεση προτεραιότητα την κατασκευή σταθμού Μετρό στην Πετρούπολη. Ζητά λοιπόν να  υπάρξει κινητοποίηση όλων των κοινωνικών φορέων και του Δήμου ώστε ασκηθούν πιέσεις προς τους αρμοδίους για την τροποποίηση της γραμμής Γ2.


Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Σταγκουράκης αναφέρει:
- Τo ΜΕΤΡΟ επεκτείνεται και αποκτά νέους  σταθμούς και νέες γραμμές.
- Ένα είναι βέβαιο, η  Πετρούπολη θα παραμείνει χωρίς σταθμό Μετρό .Εκτός και αν…
- Η χάραξη επέκτασης της γραμμής 2 περιλαμβάνει ήδη για το Ίλιον 3 σταθμούς (Λακιώτη, Ελαιών, Αγ. Νικολάου)  και αργότερα (σε νέα επέκταση) ίσως και 4ο .
- Το ερώτημα που πλανάται είναι :Κάναμε ότι έπρεπε ώστε η Πετρούπολη να μη μείνει χωρίς Σταθμό;
- Ένα δεύτερο ερώτημα που περιμένει απάντηση είναι: Έχει κλείσει το θέμα με την ανάθεση «Γεωλογικών ,γεωφυσικών και γεωτεχνικών μελετών» για τους 3 σταθμούς ή είναι ακόμη εφικτή μια επανεξέταση της χάραξης ώστε να προβλεφτεί σταθμός στα όρια της Πετρούπολης;
- Η Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης παλαιότερα (επί Δημάρχου Κοτσαμπά, ΚΚΕ) είχε τη θέση πως η χάραξη που ανακοινώθηκε "είναι ικανοποιητική γιατί διευκολύνει τους  Πετρουπολιώτες, απαλλάσοντάς τους ταυτόχρονα από τους κινδύνους που θα δημιουργούνταν από την κατασκευή μιας υπόγειας σήραγγας μεγάλης διατομής κάτω από τις οικίες τους".
- Είναι παρήγορο που η σημερινή Διοίκηση του Δήμου μας (πάλι ΚΚΕ) άλλαξε θέση και μιλάει για    «τροποποίηση της Γραμμής 2 και την κατασκευή ενός εκ των σταθμών εντός των χωρικών πλαισίων της Πετρούπολης…»
- Ζητούμενο  είναι να αποτελέσει το ζήτημα προτεραιότητα τόσο για το Δήμο αλλά και για όλους τους κοινωνικούς φορείς της πόλης.
- Να ασκηθούν όσες πιέσεις χρειαστούν ώστε να πειστούν οι αρμόδιοι πως η πόλη μας αδικείται κατάφορα ενώ ο  γειτονικός  Δήμος ευνοείται σκανδαλωδώς.  
- Τα τεχνικά ζητήματα που τέθηκαν κατά καιρούς και αφορούν το έδαφος της Πετρούπολης, στις μέρες μας δεν ακούγονται και τόσο πειστικά ,αν λάβουμε υπόψη μας της δυσκολίες που ξεπεράστηκαν τόσο στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας όσο και στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.
ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ Γ2 ΤΩΡΑ


επιστροφή στην κορυφή