Μαχητής Πετρούπολης

 

1η Ανθοκομική Έκθεση από τον Δήμο Πετρούπολης


Ο Δήμος Πετρούπολης σε συνεργασία με τα οκτώ τοπικά ανθοπωλεία της πόλης  πραγματοποιεί την “1η Έκθεση Ανθοκομίας" στη πλατεία ΗΡΩ από τις 28 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.


Η διοργάνωση αυτή αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς δράσεων που προωθούν την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον, με πιο επίκαιρη αυτή του “Διημέρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Δενδροφυτεύσεων στο Ποικίλο Όρος”, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου.
Η έκθεση θα πλαισιωθεί με πολιτιστικό πρόγραμμα από την Φιλαρμονική και τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου στις 29/04 και 06/05 αντίστοιχα.
Μέσα από την προβολή και προώθηση των ανθοκομικών προϊόντων σκοπός της δημοτικής αρχής είναι  η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης, να γνωρίσουν οι πολίτες περισσότερες ποικιλίες και είδη φυτών, να απολαύσουν τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών και να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση απέναντι στο περιβάλλον.
Ακόμη επιδιώκει να καλλιεργηθεί η ευαισθησία για την προστασία της περιοχής από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τα επικίνδυνα σχέδια όσων θέλουν να καταπατήσουν τον πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας και ταυτόχρονα να σηματοδοτηθεί η εκστρατεία για την αύξηση του πρασίνου στην πόλη μας.


επιστροφή στην κορυφή