Μαχητής Πετρούπολης

 

Παρέμβαση Σίμου σε ημερίδα του ΑΣΔΑ για την Αστική Ανάπτυξη


Παρεμβάση στην Ημερίδα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας για τις «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης», όπου παρουσιάστηκε η πρόταση για τη Δυτική Αθήνα έκανε ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος


Στην τοποθέτηση του έκανε λόγο για υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας που είναι αποτέλεσμα των ταξικών επιλογών όλων των κυβερνήσεων.
Επισήμανε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που του δίνεται για να πραγματοποιήσει έργα υποδομής όπως η αντισεισμική θωράκιση για τα δημοτικά κτίρια και τα σχολεία, η αντιπλημμυρική προστασία, η κατασκευή παιδικών σταθμών, η δημιουργία υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού στις λαϊκές γειτονιές ακόμη και αν αυτά προέρχονται από το ΕΣΠΑ, καθώς αυτά είναι χρήματα που προέρχονται και από τον ελληνικό λαό.
Υπογράμμισε ότι υπάρχουν προδιαγεγραμμένοι δεσμευτικοί περιορισμοί στην κατανομή των ποσών που τελικά θα φτάσουν στους δήμους, που δεν επιτρέπουν την αξιοποίηση των χρημάτων με βάση τις λαϊκές ανάγκες.
Για μία ακόμη φορά εξέφρασε τη διαφωνία του με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή επιχειρηματικών ομίλων και την προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μέσω του οχήματος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Τέλος, ανέδειξε την καθοριστική συμβολή των εργαζόμενων των δήμων και του συνδέσμου στην προετοιμασία μελετών για έργα και γενικότερα στην ανακούφιση των δημοτών, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουν λόγω της αντιλαϊκής επίθεσης κεφαλαίου και κυβέρνησης με τις περικοπές μισθών, την αξιολόγηση κ.ά.


επιστροφή στην κορυφή