Μαχητής Πετρούπολης

 

Νέες συναντήσεις και πιέσεις Σίμου για τις κτιριακές ελλείψεις στα Σχολεία!


Οι ελλείψεις στην κτιριακή υποδομή των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτέλεσε το θέμα συζήτησης στη διπλή συνάντηση  του δημάρχου Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμου και της αντιδημάρχου Παιδείας, Ρούλας Κανέλλη, με τον διευθυντή Έργων των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε, Ανδρέα Κάρμη στις 17 Ιανουαρίου και την Ιωάννα Κοντούλη, πρόεδρο των ΚΤΥΠ στις 21 Ιανουαρίου.   

 

Στις δύο συζητήσεις έγινε εκτενή αναφορά για τις εκκρεμότητες που αφορούν τα 13ο, 9ο και 17ο Νηπιαγωγεία, όπως και η επιτακτική ανάγκη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών μεταστέγασης για τα 8ο, 16ο και 5ο Νηπιαγωγεία.
Επίσης, τέθηκε το επίμαχο θέμα του 11ου Δημοτικού, που παραμένει στο επίπεδο της χωροθέτησης, με ομολογημένη δυσκολία τη χρηματοδότηση του έργου από τις ΚΤΥΠ.
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Σίμος τόνισε πως είναι αδήριτη ανάγκη να αυξηθούν οι πιστώσεις για τη σχολική στέγη από την πλευρά του κράτους. Όπως ανέφερε: «οι σύγχρονες υποδομές δεν αφορούν μόνο την λειτουργικότητα των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών, αφορούν και το τι γνώση παρέχεται στα παιδιά».
Επεσήμανε πως η Διοίκηση δεν θα σταματήσει να διεκδικεί από το κράτος όσα έχει ανάγκη το σημερινό σχολείο και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που φοιτούν σε αυτά.
Τέλος αυτήν την περίοδο οι υπεύθυνοι του δήμου για τα θέματα Παιδείας βρίσκονται σε συναντήσεις με φορείς και συλλόγους της εκπαιδευτικής κοινότητας για την χάραξη κοινής γραμμής διεκδικήσεων, όπως είχε προαποφασιστεί στην ειδική συνεδρίαση για την Παιδεία.


επιστροφή στην κορυφή