Μαχητής Πετρούπολης

 

Προτεραιότητα σε ασφαλτοστρώσεις και μπετόδρομους στην Αγ. Τριάδα από την Περιφέρεια!Για την πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί στο τεχνικό έργο της Περιφέρειας και αφορούν το Δήμο Πετρούπολης ενημερώθηκε ο δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος σε συνάντηση που είχε στις 19 Σεπτεμβρίου με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Πρόκειται για δύο έργα μεγάλης σπουδαιότητας για την πόλη, στα οποία έχει δοθεί άμεση προτεραιότητα.
Αφορούν την ασφαλτόστρωση και συντήρηση κεντρικών δρόμων και λεωφορειοδρόμων της πόλης, αλλά και την κατασκευή μπετόδρομων σε οδούς με έντονη κατωφέρεια στον Δήμο μας (στην περιοχή της Αγίας Τριάδας).
Η κ. Δούρου ενημέρωσε τον δήμαρχο Πετρούπολης για την πορεία κατασκευής του Παιδικού Σταθμού στο Ο.Τ. 914 (Θράκης και Κερασόβου). Η Περιφερειάρχης επισήμανε ότι το έργο βρίσκεται στη φάση εκδίκασης και αξιολόγησης των ενστάσεων μετά από την δημοπρασία και από εκεί και πέρα θα ακολουθηθεί η προδιαγεγραμμένη διαδικασία για την οριστικοποίηση του αναδόχου και την διεκπεραίωση του έργου, μέσα στο 2017.
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η αναπαλαίωση του καμινιού, αφού όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Δούρου το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, πρόκειται σε άμεσο χρονικό διάστημα να προχωρήσει στη διαδικασία δημοπράτησης και στον ορισμό αναδόχου.
Ο κ. Σίμος από την πλευρά του τόνισε ότι τα προαναφερθέντα έργα είναι εξαιρετικής σημασίας για την πόλη, καθώς πρόκειται να αναβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της.
Ανέφερε επίσης ότι η συνεργασία της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του δήμου Πετρούπολης και του αντίστοιχου τμήματος της Περιφέρειας Αττικής πρόκειται να εντατικοποιηθεί, ούτως ώστε να βελτιωθούν οι προοπτικές για την ένταξή του σε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να υλοποιηθούν έργα υποδομών, αλλά και κάθε είδους εργασίες που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην πόλη.


επιστροφή στην κορυφή