Μαχητής Πετρούπολης

 

Νέες πιέσεις Σίμου για επέκταση της Γ2 του μετρό στην Πετρούπολη

 
 
Τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για επέκταση της γραμμής του μετρό στην Πετρούπολη κατάθεσε ο Δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Σίμος στον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., κ. Θοδωρή Παπαδόπουλο.
 
Ο Δήμαρχος κατάθεσε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία ζητείται η δημιουργία υποσταθμού στην Πετρούπολη στη γραμμή Γ2.
Από την πλευρά της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι η μελέτη που αφορά την επέκταση της γραμμής Γ2 (από Ανθούπολη κατά μήκος της Θηβών) είναι ώριμη και έχει ενταχθεί στην πρόταση για το επόμενο “Πακέτο Γιούνκερ”. Στο τέλος του έτους θα γνωρίζουν το χρονικό διάστημα, που θα δημοπρατηθεί το έργο.
Το συγκεκριμένο έργο κατασκευάζει σταθμό του Μετρό στον Λακιώτη, επί της Θηβών και ως εκ τούτου θα εξυπηρετεί σε έναν βαθμό, τους κατοίκους της πόλης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το έργο, που αφορά στη γραμμή Γ4, από το Άλσος Βεΐκου προς την Πετρούπολη, όπου θα είναι και ο τερματικός σταθμός.
 
Για μία ακόμη φορά ο κ. Σίμος επισήμανε,τη θέση της Δημοτικής Αρχής ότι το ΜΕΤΡΟ σαν μέσο ταχείας εξυπηρέτησης, θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε γειτονιά, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες των όλων κατοίκων, ιδιαίτερα των εργαζομένων και των φοιτητών.
Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος έχει καταθέσει υπόμνημα και στον αρμόδιο Υπουργό του ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Σπίρτζη, με το παραπάνω αίτημα και αναμένει απάντηση.

επιστροφή στην κορυφή