Μαχητής Πετρούπολης

 

Από την Ελλάδα πέρασε δράστης του μακελειού στο Παρίσι

 
Από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Λέρο, πέρασε ο ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας, δίπλα από τον οποίο βρέθηκε συριακό διαβατήριο, έξω από το Stade de France. 
 
Όπως έγινε γνωστό από της ελληνικές Αρχές, είχε ταυτοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου φέτος στη Λέρο, όπου είχε φτάσει με άλλους πρόσφυγες.
Τώρα, πλέον, ερευνάται εάν το διαβατήριο αυτό που βρέθηκε δίπλα στο βομβιστή αυτοκτονίας ανήκε στον ίδιο ή το είχε δώσει σε κάποιον άλλον...
 Οκτώ δράστες των επιθέσεων είναι νεκροί, οι επτά από τους οποίους αφού ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.
Εξάλλου έγινε γνωστό πως στα δημόσια νοσοκομεία του Παρισιού έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται 300 θύματα των χθεσινοβραδυνών επιθέσεων, από τα οποία τα 80 βρίσκονται σε "κατάσταση κατεπείγουσας ανάγκης" και 177 σε κατάσταση "σχετικής" ανάγκης, ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακές αρχές.
-έθνος.gr
 
Γεροβασίλη: Εγκλημα κατά της Ευρώπης και της Δημοκρατίας
«Έγκλημα κατά της Γαλλίας, κατά του γαλλικού λαού, έγκλημα κατά της Ευρώπης και της δημοκρατίας», χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. 
 Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Σκάι, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να συνδεθεί το θέμα ασφάλειας με μια λογική κλειστών συνόρων. «Είναι μια έντονη, μια φρικτή δράση της τρομοκρατίας, μαζικά σε αθώους. Και αυτό είναι που ξεπερνάει τη λογική, ότι μπαίνω σε ένα γήπεδο και δολοφονώ ό,τι βρεθεί μπροστά μου», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
«Η είσοδος τρομοκρατών δεν γίνεται με την ευθεία οδό», είπε η κ. Γεροβασίλη και υπογράμμισε ότι «καλό θα ήταν να μην το συνδέσουμε αυτό και να το μεταφέρουμε με τέτοιο κλίμα προς την ελληνική κοινωνία, αλλά και της Ευρώπης. Διότι η λογική των κλειστών συνόρων είναι άλλο από το θέμα ασφάλειας, αυτό που προέκυψε σήμερα στη Γαλλία και έκλεισε τα σύνορά της, προφανώς για να ελέγξει ποιος μπαίνει και ποιος φεύγει».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε αμέσως μήνυμα στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς τον γαλλικό λαό.
 
Ερωτηθείσα για το προσφυγικό ζήτημα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η Ευρώπη αλλά και η Τουρκία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τον ορθολογικότερο τρόπο και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Σχολιάζοντας δηλώσεις του υποψηφίου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Α. Γεωργιάδη, η κυβερνητική εκπρόσωπος παρατήρησε πως δεν είναι η ώρα να βγούμε με κραυγές, συλλήβδην, σε κλίμα ξενοφοβίας. Η Ευρώπη θα πρέπει να αντισταθεί σε ένα τέτοιο ξενοφοβικό κλίμα, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνοντας πως «είναι άλλο πράγμα οι τρομοκράτες δολοφόνοι, και άλλο πράγμα οι πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους με μωρά παιδιά στην αγκαλιά και πνίγονται, διότι η θάλασσα είναι πιο ασφαλής από τη χώρα τους».
Ερωτηθείσα για τους κινδύνους με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι για να ελαχιστοποιηθεί και μηδενιστεί η είσοδος προσώπων που θέλουν να προκαλέσουν τέτοια φαινόμενα στην Ευρώπη.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος. αναφερόμενη στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, είπε ότι απαιτείται συνεννόηση της ΕΕ και της Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφύγων εντός των συνόρων της Τουρκίας, για τη δημιουργία hot spots στα τουρκικά παράλια, τα οποία θα μπορούν να κάνουν ταυτοποιήσεις και έτσι από εκεί να ξεκινήσει μια οργανωμένη μετεγκατάσταση.
«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή μίλησαν για ευρωπαϊκό ζήτημα. Και προσπάθησαν με όλες τις δυνάμεις η ελληνική κυβέρνηση και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να στείλουν το μήνυμα στην Ευρώπη ότι 'Κοιτάξτε, το θέμα δεν είναι μόνο στην Ελλάδα που είναι η χώρα πρώτης εισόδου. Το θέμα είναι ευρωπαϊκό και πρέπει όλοι μαζί να το αντιμετωπίσουμε, χωρίς κλειστά σύνορα και με ανοιχτά τα μάτια απέναντι στην πραγματικότητα'», είπε η Όλγα Γεροβασίλη για το προσφυγικό ζήτημα εκτιμώντας ότι «με τις συζητήσεις, με τις Συνόδους, με την ένταση του προβλήματος, και η Ευρώπη αρχίζει να το βλέπει διαφορετικά».
 
Οι διαπραγματεύσεις
Ερωτηθείσα για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών για το ελληνικό πρόγραμμα, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι αυτή η κυβέρνηση δίνει μήνες τώρα μάχη. «Απέναντι στα μεγάλα διλήμματα του καλοκαιριού, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τον εαυτό του, αρνήθηκε τον εαυτό του, προκειμένου να αποτρέψει τα χειρότερα για τη χώρα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν η αποτροπή άτακτης χρεοκοπίας.
«Στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο, όχι μόνο να κρατήσουμε όρθιο τον ελληνικό λαό αλλά να περάσουμε και σε ένα δρόμο ανάπτυξης», είπε η κ. Γεροβασίλη και επανέλαβε ότι σήμερα η κυβέρνηση δίνει ανυποχώρητη μάχη στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, είναι αμετακίνητη με πολύ σκληρή μάχη η οποία θα δοθεί μέχρι την τελευταία στιγμή. «Δεν θα επιτρέψουμε τα σπίτια των ανθρώπων να φύγουν από την ιδιοκτησία τους», είπε και τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα.
 
Η πρώτη κατοικία
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να χαθούν τα σπίτια των ανθρώπων, με τη διευκρίνιση - πρέπει να το πούμε αυτό - ότι μιλάμε για τους προστατευόμενους, δηλαδή ότι θα έχουμε να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία για τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας, όχι στα όρια της ακραίας φτώχιας, αλλά και τους μεσαίους», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «'Αρα για να το ξεκαθαρίσουμε: Αν έχουμε μια κατοικία στα βόρεια προάστια του ενός εκατομμυρίου, προφανώς αυτή δεν θα ανήκει στις προστατευόμενες ομάδες. Γιατί αυτό θα ήταν και άδικο σε βάρος ανθρώπων, οι οποίοι πραγματικά έχουν γονατίσει από την κρίση. Όποιος μπορεί να ανταπεξέλθει, θα πρέπει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, αλλά θα πρέπει να προστατευτούν τα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα και οι αδύναμες ομάδες, για να σταθεί όρθιος και να βγει όρθιος αυτός ο λαός μέσα από αυτή την κρίση».
 
Η πολιτική λύση
Αναφερόμενη στα σημεία διαφωνίας με τους εταίρους, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχει μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη η οποία συγκρούεται με την ελληνική πραγματικότητα και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Στο ερώτημα αν τα σημεία διαφωνίας θα απαιτήσουν πολιτική λύση, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως πάγια θέση της κυβέρνησης ήταν ότι οι λύσεις έρχονται πολιτικά. «Δεν πιστεύουμε, δηλαδή, ότι μέσα από τις τεχνικές συζητήσεις μόνο τελειώνει μια διαπραγμάτευση, γι΄αυτό και ο πρωθυπουργός στο μάξιμουμ έχει μετακινήσει από τα τεχνικά κλιμάκια της διαπραγμάτευσης στο πολιτικό επίπεδο, με ό,τι αυτό χρειάζεται κάθε στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.
Ερωτηθείσα για το ζήτημα της διακοπής ρεύματος, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι τις τελευταίες ημέρες ακούγονται υπερβολές οι οποίες απέχουν από την αλήθεια. «Οι ομάδες που προστατεύονται, εξακολουθούν να προστατεύονται. Δεν έχει αλλάξει κάτι.
Επίσης, άνθρωποι που είναι ασθενείς, εξακολουθούν να προστατεύονται, με βάση τα κριτήρια που είχαν τεθεί νωρίτερα. Και επίσης δίνεται και η δυνατότητα όπου για κάποιο λόγο γίνει διακοπή ρεύματος, αμέσως αυτό να ανασταλεί κα να γίνει καινούργια ρύθμιση», υπενθύμισε η κ. Γεροβασίλη, σημείωσε όμως ότι αυτό είναι άλλο θέμα από τους κακοπληρωτές, μεγάλους καταναλωτές, οι οποίοι φέρνουν σε οικονομικό αδιέξοδο την ίδια την επιχείρηση. Για τα τέλη κυκλοφορίας, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα δεν θα δει μεταβολές, αυτοί που έχουν παλιά και μικρά αυτοκίνητα θα δουν μειώσεις, αυτοί που έχουν καινούργια και μεγάλα αυτοκίνητα θα δουν μια μικρή αύξηση.
-έθνος.gr
 
Σε εγρήγορση ΕΛΑΣ και ΕΥΠ μετά την επίθεση στο Παρίσι
Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική αστυνομία και την ΕΥΠ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής.
Από την πρώτη στιγμή Έλληνες αξιωματικοί είναι σε επαφή με Γάλλους συναδέλφους τους για ανταλλαγή πληροφοριών ενώ από το πρωί έχουν γίνει τουλάχιστον δύο συσκέψεις σε ΕΛΑΣ και ΕΥΠ για την αποτίμηση και την αξιολόγηση της κατάστασης.
Οι ελληνικές αρχές είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν κάθε πληροφορία που θα τους ζητηθεί από τις γαλλικές αρχές για πληροφορίες σχετικά με πρόσωπα που εμπλέκονται στην επίθεση και τυχόν έχουν περάσει από το ελληνικό έδαφος στο πλαίσιο των προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς τις ελληνικές ακτές.
Παράλληλα αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας σε γαλλικά κτήρια και γαλλικές εταιρείες ενώ αυξάνεται η επιφυλακή για πρόσωπα που τυχόν διατηρούν σχέσεις με θύλακες εξτρεμιστικών στοιχείων στην ελληνική επικράτεια.
Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας είχε το μεσημέρι σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη.
-Protothema.gr
 
Συμπαράσταση στον γαλλικό λαό
-Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε απόψε στον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ την αμέριστη συμπαράστασή του για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, και τον παρακάλεσε να διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
 
-Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέστειλε κι εκείνος μήνυμα στήριξης στο Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ λέγοντάς του: «Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων με όλη μας τη στήριξη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για το γαλλικό λαό»
 
-Την καθολική καταδίκη του ελληνικού Κοινοβουλίου για την ειδεχθή και βάρβαρη επίθεση στο Παρίσι, μεταφέρει με τηλεγράφημά του προς τον Γάλλο ομόλογό του, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. 
 «Συμμετέχουμε στη βαθιά σας θλίψη και καταδικάζουμε με αποτροπιασμό, κάθε τρομοκρατική ενέργεια» τονίζει ο κ. Βούτσης και προσθέτει ότι «πιστεύουμε ακράδαντα στη διατήρηση της ειρήνης και των δημοκρατικών θεσμών και τασσόμαστε στο πλευρό του γαλλικού λαού, με τον οποίον συνδεόμαστε με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και κοινωνικών ιδεωδών».
 
-«Επίθεση ενάντια στη δημοκρατία και την ελευθερία» χαρακτήρισε τα γεγονότα ο κ. Μεϊμαράκης. 
Μέσω Twitter ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποκάλυψε πως νιώθει θλιμμένος και οργισμένος για το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία. Χαρακτήρισε τα γεγονότα ως μια επίθεση «ενάντια στη δημοκρατία και την ελευθερία».
 
-«Το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι είναι κτύπημα αποτρόπαιο και ύπουλο για όλους τους λαούς της Ευρώπης», αναφέρει σε μήνυμα του με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και προσθέσει: « Η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας. Και η φύλαξη των συνόρων είναι πλέον όρος ύπαρξης για τις δημοκρατικές κοινωνίες».
 
-«Η Γαλλία, η Ευρώπη ζει μια ανύποτη τραγωδία. Το μυαλό και η ψυχή μας βρίσκονται στο πλευρό του γαλλικού λαού. Η Ευρώπη δεν θα γονατίσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, με φοντο τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
 
-Τα συλλυπητήρια των Ελλήνων Σοσιαλιστών προς το γαλλικό λαό εκφράζειη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. 
 «Θέλω να ξέρεις ότι ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της αδελφής Γαλλίας. Αυτές οι βάρβαρες επιθέσεις δεν στρέφονται απλά εναντίον του μεγάλου ΓαλλικούΈθνους, αλλά είναι κτυπήματα στην καρδιά καιτις αξίες της Ευρώπης» αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην επιστολή της.  
 
-«Το μυαλό και η καρδιά μας, είναι στο Παρίσι. Ευρώπη ενωμένη, ελεύθερη και ασφαλής» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις, με μήνυμά του που ανάρτησε και στους προσωπικούς του λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter. 
 
 
«Παράθυρο» μονιμοποίησης για 40.000 υπαλλήλους
Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μονιμοποίηση 40.000 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εξέφρασε χθες ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρ. Βερναρδάκης, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. 
 Ο κ. Βερναρδάκης ενημέρωσε τους συνδικαλιστές για το νομοσχέδιο που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα και αφορά την επιλογή των προϊσταμένων. Σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και στο επερχόμενο νομοσχέδιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Κατρούγκαλος, είχε συμπεριλάβει διάταξη σε νομοσχέδιο για τη μονιμοποίηση των 40.000 υπαλλήλων ΙΔΑΧ με στόχο να υπάρξει μόνο ένα εργασιακό καθεστώς στο Δημόσιο, αλλά αποσύρθηκε τελευταία στιγμή ύστερα από παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ.
Η μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε σχέση εργασίας μόνιμου προσωπικού σχεδιάζεται προκειμένου να απελευθερωθεί το καθεστώς της κινητικότητας και να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.
 
Αγκυλώσεις
Μέχρι σήμερα υπήρχαν αγκυλώσεις και εμπόδια για τη μετακίνηση του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς το νομικό πλαίσιο που διέπει την εργασία τους διαφέρει από αυτό του μόνιμου προσωπικού.
Παράλληλα η καθιέρωση μιας ενιαίας σχέσης εργασίας σε όλο το Δημόσιο σε συνδυασμό με δημιουργία οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού θωρακίζει τους εργαζομένους από απολύσεις, ενώ τους εντάσσει ισότιμα στο καθεστώς κινητικότητας. Οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου που θα αποκτήσουν εργασιακή σχέση μόνιμου προσωπικού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορούν να διατηρήσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να παραμείνουν στον ασφαλιστικό φορέα που κατέβαλλαν εισφορές, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν το ΙΚΑ.
Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ υπάρχει πρόταση να γίνει εθελοντικά η επιλογή από τους ΙΔΑΧ να αποκτήσουν σχέση εργασίας μόνιμου προσωπικού. Η πλειονότητα των υπαλλήλων αορίστου χρόνου προέρχονται από μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και γι' αυτόν τον λόγο δεν κατατάχτηκαν σε θέσεις μόνιμου προσωπικού.
Οι «μονιμοποιήσεις των υπαλλήλων αορίστου χρόνου αφορούν περίπου 40.000 υπαλλήλους οι οποίοι απασχολούνται στον στενό δημόσιο τομέα και στα ΝΠΔΔ, ενώ δεν θα ενταχθούν στο νέο καθεστώς όσοι υπηρετούν σε ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής, στον στενό δημόσιο τομέα απασχολούνται σήμερα 25.174 υπάλληλοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, ενώ στους ΟΤΑ εργάζονται 22.286 υπάλληλοι ΙΔΑΧ, εκ των οποίων υπολογίζονται περί τις 15.000 δημοτικούς υπαλλήλους σε δήμους, περιφέρειες και ΝΠΔΔ των ΟΤΑ.
Ο κ. Βερναρδάκης ενημέρωσε τους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση πιθανότατα την επόμενη Τετάρτη, το οποίο θα περιλαμβάνει το νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων αλλά και την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο μαζί με το Ηλεκτρονικό Μητρώο προσοντούχων υπαλλήλων.
 
Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη, η επιλογή προϊσταμένων θα πραγματοποιηθεί με βάση τη μοριοδότηση τυπικών προσόντων, της προϋπηρεσίας, της αξιολόγησης που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα αλλά και της συνέντευξης η οποία θα έχει ιδιαίτερο βάρος στην επιλογή γενικών διευθυντών.
ΑΙΤΗΜΑ ΑΔΕΔΥ
 
Αναγνώριση προϋπηρεσίας επτά χρόνων
Η ΑΔΕΔΥ έθεσε στον αν. υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης το θέμα της αναγνώρισης έως και επτά ετών προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα που έχει θεσμοθετηθεί με νόμο του 2011, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί, αφού δεν έχει υπογραφεί ακόμα το προεδρικό διάταγμα που προβλέπει ο νόμος. 
Ο κ. Βερναρδάκης ήταν θετικός για την εφαρμογή της διάταξης που αφορά την αναγνώριση της προϋπηρεσίας, όμως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του μέτρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα υπολογίσει το δημοσιονομικό κόστος τόσο για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα όσο και για τη μονιμοποίηση των 40.000 εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προκειμένου να συμφωνήσει με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Συνάντηση
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βερναρδάκης θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου των δανειστών την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να συμφωνηθεί η νομοθετική παρέμβαση στις λεπτομέρειές της. Με τον νόμο 4024/2011προβλέπεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να αναγνωρίσουν μέχρι επτά χρόνια προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να εξελιχθούν βαθμολογικά και μισθολογικά.
Η βαθμολογική κατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων έγινε με βάση τη δημόσια υπηρεσία που διαθέτουν μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2011. Με την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος οι υπάλληλοι θα έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης προϋπηρεσίας αφού καταθέσουν δικαιολογητικά στα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια, με τα οποία θα αποδεικνύουν την απασχόλησή τους σε αντίστοιχη θέση στον ιδιωτικό τομέα.
-έθνος.gr/ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
 
ΣΠΟΡ
ΑΕΚ - Απόλλων Πατρών 84-78
Άτρωτη η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα! Ο Απόλλων Πάτρας έκανε μεγάλη προσπάθεια στο ΟΑΚΑ και κυνήγησε μέχρι τέλους την έκπληξη, η Ένωση ωστόσο άντεξε και με το 84-78 έφτασε τις έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Τα δεκάλεπτα: 18-21, 45-43, 65-59, 84-78
ΑΕΚ: Σάκοτα 2, Χέρστον 12(4ρ), Μαυροκεφαλίδης 16(1τρ, 8ρ), Κατσίβελης 8(1), Γουόρεν 4, Μαυροειδής 4, Παπαντωνίου 8(4ασ), Μιλόσεβιτς 7, Κάρτερ 11(2τρ, 5ρ), Καλαμπόκης 12(2)
Απόλλων: Βεργίνης 15(4/7τρ), Πάλμπλαντ, Ντάνκαν 3(9ασ), Μέιερ 20(4/6τρ, 5ρ), Γουντς 15(10ρ), Αργυρόπουλος 3(1), Αθανασούλας 9(3/5τρ), Τσουπ, Κουζέλογλου 5(1), Πέρι 8(6ρ).
 
Καβάλα-Κηφισιά 72-77 παρ.
Με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη να κάνει ντεμπούτο και να δίνει σημαντικές βοήθειες, η Κηφισιά πήρε διπλό στην έδρα της Καβάλας επικρατώντας 77-72 στην παράταση.
Τα δεκάλεπτα: 16-13, 27-29, 46-49, 63-63, 72-77
ΚΑΒΑΛΑ (Τζήμας): Βαν Ντερ Μαρς, Κοστόφ 13 (3 τρίπ., 13 ριμπ.), Τζόουνς 14 (0/4 τρίπ.), Καλαϊτζίδης 2, Ρόμπινσον 17 (0/7 τρίπ.), Κεμπ 4, Ταπούτος 8, Γιαννακίδης 9 (3), Σταμπουλής, Βάργκας 3, Δεμερτζής.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Σμιθ 1, Στίγκερς Ντ. 8 (1), Γκίκας 10 (2), Κασελάκης 16 (2 τρίπ., 9 ριμπ.), Χογκ 10 (1), Γλυνιαδάκης 18, Πόποβιτς 6 (1), Χρυσικόπουλοος 8, Στίγκερς Τζ., Φρέιζιερ.
 
Κόροιβος - Άρης 67-65
Ο Άρης αυτοκτόνησε στην Αμαλιάδα! Με τρομερό φίνις ο Κόροιβος ανέτρεψε το -12 του 35' και νίκησε 67-65, φτάνοντας τις τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα. Δεύτερη ήττα για την ομάδα του Πρίφτη, πλήρωσε το μπλακ άουτ ενώ είχε τον απόλυτο έλεγχο.
Τα δεκάλεπτα: 23-22, 38-39, 44-56, 67-65
Κόροιβος: Ντέιβις 21(2τρ, 5ρ, 4κλ), Χριστοδούλου 4, Βασιλόπουλος 2(6ρ), Κάουνσιλ 8(2), Χάρις 8(8ρ), Πουλιανίτης, Χαριτόπουλος 5(1), Τρότερ 15(1/5τρ, 10/10β), Γεωργάκης, Σλαφτάκης 4
Άρης: Πελεκάνος 4, Γουάιτ 13(8ρ, 3ασ), Γουότερς 6, Χάγκινς 2, ΜακΝιλ 21(9/16δ), Ξανθόπουλος 7, Ζάρας 6(1), Κοέν, Μούρτος, Σίμτσακ 6(6ρ).
 
Λαύριο - Ρέθυμνο 69-67
Παρά το γεγονός πως το Ρέθυμνο ήταν μπροστά στο σκορ καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, το Λαύριο έκανε την ανατροπή στο φινάλε και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στην Basket League με 69-67.
Τα δεκάλεπτα: 20-20, 33-37, 43- 49, 69-67
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Γιανγκ 21(3), Κρούμπαλι 9, Νίξον 19(2), Γιαννακόπουλος 6(2), Μπάρλος 6, Τσίρος, Σακελλαρίου, Νικολακόπουλος, Περράκης 8(1), Εβανς
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 10, Ρέλφορντ 10(1), Σάφτενααρ 12(1), Χάροου 7(1), Στόουν 12, Σχίζας 6(1), Γιαννόπουλος, Τσακαλέρης 2, Ματαλόν 8(1).
 
ΠΑΟΚ - Κολοσσός 64-59
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο "Παλατάκι" τον Κολοσσό με σκορ 64-59, φτάνοντας στην τρίτη συνεχόμενη νίκη.Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε μία σημαντική νίκη και ανεβαίνει στο ψυχολογικό κομμάτι. Χρειάζεται αυτές τις νίκες ιδίως για αυτό το θέμα και μετά το βαθμολογικό. Ο Κολοσσός στάθηκε αξιοπρεπώς και έδειξε ότι ο Λυκογιάννης κάνει πολύ καλή δουλειά.
Τα δεκάλεπτα: 21-15, 38-34, 55-55, 64-59
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 12 (1), Λιάπης 2, Βασιλειάδης 17 (2), Κακαρούδης 2, Τσόχλας, Δέδας, Μαργαρίτης 7, Σχορτσανίτης 17, Ντούβνιακ  Μάρκοβιτς, Χάτσερ 7
Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 7 (1), Μανωλόπουλος 1, Ντέιβις 2, Γεωργαλής, Λίντεν 5 (1), Ρέλφορντ 16 (1), Aχονεν 11 (2), ΜακΓκι 4, Λιούις 13 (2)
 

επιστροφή στην κορυφή