Μαχητής Πετρούπολης

 

Έξαρση της εγκληματικότητας στη Δυτική Αθήνα και Αττική


Έξαρση της εγκληματικότητας σε Ασπρόπυργο, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Αγίους Αναργύρους, Ίλιον, Αγία Βαράβαρα και Πετρούπολη παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, που από ότι δείχνουν όμως τα στοιχεία αδυνατεί να αντιμετωπίσει λόγω έλλειψης δυναμικού!


Υπό καθεστώς πλήρους ανομίας ζουν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι στην Δυτική Αθήνα αλλά και τη Δυτική Αττική, καθώς το οργανωμένο έγκλημα δρά καθημερινά δίπλα στα σπίτια τους, την ώρα που τα -ήδη υποστελεχωμένα- τοπικά αστυνομικά τμήματα αποδυναμώνονται...
Ναρκωτικά, λαθρεμπόριο, «σκραπατζίδικα», ληστείες, διαρρήξεις συνθέτουν ένα «εκρηκτικό» μείγμα εγκλήματος, που καλείται να αντιμετωπίσει η αστυνομία.
Κυρίως σε περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος, το Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια οι επιθέσεις ακόμη και εναντίον αστυνομικών από συμμορίες ρομά και άλλων περιθωριακών στοιχείων είναι καθημερινό φαινόμενο!
Κλεμμένα αυτοκίνητα, ναρκωτικά και φθηνά τσιγάρα είναι το "εμπόρευμα" των εν λόγω συμμοριών που διακινείται τα βράδια σε περιοχές όπως το Μενίδι, το Ζεφύρι και ο Ασπρόπυργος. Οι ίδιοι οι επιτελείς της Αστυνομίας αν και γνωρίζουν που "παίζεται" όλο αυτό το παράνομο εμπόριο αδυνατούν να το αντιμετωπίσουν αφού σε πολλές επιχειρήσεις οι ίδιοι έχουν δεχθεί επιθέσεις ακόμη και με όπλα!
Τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα είναι υποστελεχωμένα ενώ όπως λέγεται πολλοί αστυνομικοί αποσπώνται καθημερινά για να ενισχύσουν τη φύλαξη υπουργών, πρεσβειών, και άλλων επισήμων και προσωπικοτήτων
Σύμφνωνα με στοιχεία της Γενικής Ασφάλειας Αττικής περισσότερα από 200 περιστατικά παρανομίας και εγκληματικότητας καταγράφονται ανά εβδομάδα στη Δυτική Αττική.

 

Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό - Ίλιον

Τους τελευταίους μήνες η κεντρική Πλατεία των Αγίων Αναργύρων και οι γύρω δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από χρήστες ναρκωτικών που ζητιανεύουν ώστε να εξασφαλίσουν αντίτιμο για τη δόση τους. Πολλοί καταστηματάρχες διαπληκτίζονται καθημερινά με τους χρήστες που "παραμονεύουν" και προσεγγίζουν τους πελάτες κατά την είσοδο ή έξοδο από τα καταστήματα.
Τελευταία οι χρήστες προσεγγίζουν και αυτοκίνητα στα φανάρια ζητώντας τους χρήματα!
Περιστατικό επίθεσης σημειώθηκε στην Πετρούπολη όπου χρήστης ναρκωτικών επιτέθηκε και απέσπασε χρήματα από ηλικιωμένο που έβγαινε από υποκατάστημα τράπεζας!
Αξιοσημειώτο είναι ότι τους καλοκαιρινούς μήνες οι διαρρήκτες έκαναν πραγματικό "πάρτι" σε γειτονιές του Ιλίου και της Πετρούπολης! Χτυπούσαν σπίτια όπου οι ιδιοκτήτες τους έλειπαν σε διακοπές ακόμη και πρωινές ημέρες, ενώ δεν τους σταματούσαν ούτε και οι πόρτες ασφαλείας! Σε περισσότερες από τρεις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές, αντίκρισαν, όχι μόνο ρημαγμένα τα σπίτια τους αλλά και γκρεμισμένους τείχους και πόρτες, προκειμένου οι διαρρήκτες να εισέλθουν σε αυτά.
Περιθωριακά στοιχεία αλλά και συμμορίες ανηλικών δρουν σε πλατείες της Πετρούπολης και συχνά πυκνά ανήλικοι δέχονται επιθέσεις όπου τους αφαιρούνται χρήματα, κινητά και διάφορα τιμαλφή!
Τέλος αυτό  που έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες είναι η μείωση των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ που η παρουσία τους απέτρεπαν τουλάχιστον την παραβατικότητα!


επιστροφή στην κορυφή