Μαχητής Πετρούπολης

 

Α(νήμ)ποροι θύματα της γραφειοκρατίας!Ο δαίμονας της γραφειοκρατίας "χτύπησε" και πάλι με θύματα τους δικαιούχους της Κάρτας Σίτισης που κατοικούν στους 30 δήμους που θα εφαρμοστεί πιλοτικά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.


Όσοι λοιπόν δικαιούχοι της Κάρτας Σίτισης εντάχθησαν στο ΚΕΑ, στην ουσία θα μείνουν χωρίς βοήθημα για δύο μήνες. Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι, μεταξύ αυτών και από τους δήμους Αγ. Αναργύρων - Καματερού και Αιγάλεω - δεν εισέπραξαν τη 14η δόση της κάρτας σίτισης, που πληρώθηκε στις 24 Αυγούστου, και αντί αυτού θα λάβουν το Κοινωνικό Εισόδημα αλλά στα τέλη Σεπτεμβρίου.  
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, πολλοί από τους δικαιούχους της κάρτας εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που εφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 δήμους σε όλη τη χώρα και έτσι δεν δικαιούνται πλέον Κάρτα Σίτισης.
Η έναρξη καταβολής των ποσών που αντιστοιχούν στο ΚΕΑ ισχύει τον επόμενο μήνα από τον μήνα υποβολής της σχετικής αίτησης. Επομένως, όσοι δικαιούχοι έχουν υποβάλει αιτήσεις τον Ιούλιο, η καταβολή του ΚΕΑ θα ισχύει από τον επόμενο μήνα, δηλαδή από τον Αύγουστο. Άρα τον Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία, θα λάβουν ποσά δύο μηνών.
Οι 30 δήμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί το ΚΕΑ είναι οι ακόλουθοι: Νέα Ιωνία, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Φυλή, Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό, Αιγάλεω, Κερατσίνι - Δραπετσώνα, Νίκαια - Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Πέραμα, Λαμία, Βέροια, Παύλος Μελάς, Κιλκίς, Κατερίνη, Ρέθυμνο, Γόρτυνα, Ορεστιάδα, Καβάλα, Άρτα, Ζάκυνθος, Λέσβος, Καλαμάτα, Σικυώνα, Κάλυμνος, Λέρος, Τρίκαλα, Ελασσόνα, Πύργος, Αιγιαλεία και Καστοριά.


επιστροφή στην κορυφή