Μαχητής Πετρούπολης

 

Δυτ. Αθήνα: Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθωσε 13μελες ναρκο-κύκλωμα

 
Την εξάρθρωση ναρκο-κυκλώματος που δρούσε κυρίως στη Δυτική Αθήνα πέτυχε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις. 
 
Συνελήφθησαν 13 άτομα, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός που υπηρετεί σε νευραλγική υπηρεσία, τα οποία πουλούσαν ναρκωτικά  σε Πετρούπολη, Κολωνό, Ίλιον, Φυλή, Ελληνικό και Αγίους Αναργύρους.
 
Για τη σύλληψή τους επιστρατεύτηκε ο κοριός της Αστυνομίας, μέσω του οποίου αποκρυπτογραφήθηκε η δράση τους. 
Τα μέλη μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις ώστε να επικοινωνούν. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν λέξεις όπως «τσίπουρο» εννοώντας χασίς, ή «λάμπες» και «watt» για τα πλαστά χαρτονομίσματα. 
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.300 γραμμάρια κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης, πλαστά χαρτονομίσματα εικονικής αξίας 2.740 ευρώ, πέντε οχήματα και το χρηματικό ποσό των 2.215 ευρώ.
 
Για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν δύο αυτοκίνητα με ειδικές κρύπτες όπου τοποθετούσαν το "εμπόρευμα". Οι αστυνομικές επιχειρήσεις για τις συλλήψεις των μελών των εγκληματικών ομάδων εξελίχθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως Κολωνό, Πετρούπολη, Ίλιον, Φυλή, Ελληνικό και Αγίους Αναργύρους.
 
Ήταν χωρισμένοι σε τρεις οργανώσεις όπου αρχηγοί ήταν τρεις Αλβανοί ηλικίας 57, 47 και 35 χρόνων. Οι κινήσεις τους ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές για να αποφύγουν τη σύλληψη, αλλάζοντας τηλεφωνικές συνδέσεις, οχήματα, ενώ απέφευγαν να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα. Επίσης ύπρχε πρόβλεψη να ενημερωνόνται για σύλληψη κάποιου μέλους ή ατόμου που συνδέοταν με μέλη της οργάνωσης.
Σε 11 έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτια των μελών της οργάνωσεης βρέθηκαν δύο που χρησιμοποιούνταν ως χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών και μία ως εργαστήριο παραχάραξης. Κατασχέθηκε επίσης εξοπλισμός εργαστηρίου παραχάραξης χαρτονομισμάτων, ένα πλαστό διαβατήριο, μία πλαστή άδεια οδήγησης, τρία πιστόλια, δύο κυνηγετικά όπλα, τέσσερα αυτοκίνητα εκ των οποίων τα δύο διαμορφωμένα με κρύπτες και μία μοτοσυκλέτα.
 
Οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Επιπλέον, ο 35χρονος αλλοδαπός τυγχάνει προφυλακισμένος σε κατάστημα κράτησης και σε βάρος ενός 46χρονου ημεδαπού, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράνομη διακίνηση μεταναστών.
 
Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων ατόμων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, παραχάραξης και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να αποκαλυφθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας τους.

επιστροφή στην κορυφή