Μαχητής Πετρούπολης

 

Αιγάλεω: Επίθεση του "Ρουβίκωνα" σε υποκατάστημα του Mikel


Επίθεση δέχθηκε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων καφεστίασης Mikel Coffee το πρωί της Πέμπτης (16/3), από την ομάδα «Ρουβίκωνας» σε κατάστημά της στο Αιγάλεω.


Η ομάδα αντιεξουσιαστών ανήρτησε και βίντεο από την επίθεση, στο οποίο φαίνονται μέλη της να εισβάλλουν στο κατάστημα από την κεντρική είσοδο, κρατώντας σφυριά και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους.
Η ομάδα προκάλεσε ζημιές στο εσωτερικό του καταστήματος και πέταξε φέιγ-βολάν, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός εργαζόμενου ή πελάτη.
Αφορμή για την επίθεση σύμφωνα με τον Ρουβίκωνα υπήρξε ο θάνατος ενός 22χρονου εργαζόμενου ως διανομέα στην εταιρεία, ύστερα από ατύχημα εν ώρα εργασίας.
Με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Αφού κάνουν αναφορά στον 22χρονο, αλλά και στην καμαριέρα που έχασε τη ζωή της σε ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο και στον διανομέα της Speedex, σημειώνουν μεταξύ άλλων:
«Τα συγκεκριμένα που ήρθαν στην επιφάνεια, αλλά και τόσα άλλα που είναι καταδικασμένα να μείνουν στην αφάνεια καταγράφονται, κωδικοποιούνται και αντιμετωπίζονται τόσο στην κυρίαρχη αφήγηση όσο και στη συλλογική μνήμη ως α-τυχήματα και δη εργατικά. Ας αναρωτηθούμε: πόσο θεμιτό είναι να εισάγει και να οικειοποιείται κανείς την έννοια της τυχαιότητας, της σύμπτωσης, όταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι των πεσσών μεταξύ κεφαλαίου και εργαζομένων, οι κανόνες a priori έχουν απoλεσθεί και η έκβαση του παιχνιδιού είναι εξαρχής σκηνοθετημένοι; Το δηλώνουμε εταστικά: όσοι μιλούν για ατυχήματα, λησμονώντας επιμελώς τους υπεύθυνους και παραμένοντας αδρανείς στην απόδοση των ευθυνών, συντηρούν την εικόνα των οιoνεί απίστων για τον εαυτό τους, για μας όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από μέρος του ίδιου σχεδίου.
Οι ντόπιες και διεθνείς ελίτ, αλλά και οι πάσης φύσεως υπερεθνικοί μηχανισμοί, όταν διακυβεύονται οικονομικά συμφέροντα και απειλείται η κερδοφορία τους δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη».

Η ανακοίνωση του Mikel
Η αλυσίδα καταστημάτων καφεστίασης Mikel Coffee Company, μετά την πρωινή επίθεση που δέχθηκε από την ομάδα «Ρουβίκωνας» στο κατάστημά της στο Αιγάλεω, εκφράζει με ανακοίνωσή της την στήριξή της στους εργαζόμενους και τους πελάτες του καταστήματος, που αντέδρασαν με υπευθυνότητα και ψυχραιμία, με αποτέλεσμα αφενός να μην επεκταθεί το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε και αφετέρου να μην υπάρξουν τραυματισμοί.
Η ομάδα «Ρουβίκωνας» εισέβαλε την Πέμπτη το πρωί στην κεντρική είσοδο του καταστήματος της εταιρείας στο Αιγάλεω και όχι στα υπερκείμενα κεντρικά γραφεία της, επιφέροντας μόνο ζημιές, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός εργαζόμενου ή πελάτη.
 Τέλος, η εταιρεία Mikel Coffee Company, στην ανακοίνωσή της εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της προς τις αρμόδιες κρατικές αρχές για την άμεση παρέμβασή τους.

 


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αιγάλεω: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του
επιστροφή στην κορυφή