Μαχητής Πετρούπολης

 

Φόρεσε τη φανέλα της Ντόρτμουντ ο Καμπέτσης!

Πετρούπολη


Πριν λίγες εβδομάδες ένα όνειρο άρχισε να ξεδιπλώνεται για ένα νέο της πόλης μας, και από τις 23 Ιουνίου ο Αργύρης Καμπέτσης άρχισε να το ζει καθώς φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Ντόρτμουντ και άρχισε να προπονείτε με μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017

Οι συμβασιούχοι "κερδίζουν" έδαφος, αλλά τα σκουπίδια ξεχειλίζουν...

Πετρούπολη

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, το υπουργείο Εσωτερικών σκέφτεται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση που θα παρατείνει την παραμονή των συμβασιούχων για μερικούς ακόμη μήνες!

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πετρούπολης αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας την συμπαράσταση των πολιτών στον αγώνα με τον οποίο διεκδικούν την μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου με την οποία θα μπει φρένο στις απολύσεις.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση: «Συνεχίζουμε με αγώνα διαρκείας από αύριο Παρασκευή, 23/06, με αποκλεισμούς στα αμαξοστάσια των δήμων. Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου προχωράμε σε στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους από τις 11.00 μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Tην Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Ιουνίου προχωράμε σε καταλήψεις των αμαξοστασίων και σε πολύμορφες κινητοποιήσεις στους δήμους μας, δημιουργώντας κλίμα συμπαράστασης από μαζικούς φορείς, από άλλα εργατικά σωματεία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τέλος, την Πέμπτη 29 Ιουνίου προχωράμε σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα».

Ο Δήμος Πετρούπολης με βάση τη συνέχεια των κινητοποιήσεων καλεί τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της πόλης να αποφύγουν τη ρίψη απορριμμάτων στους κάδους όσο διαρκούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

 

Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών

Από την άλλη πλευρά το υπουργείο Εσωτερικών προσανατολίζεται στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα διασφαλίζει την παραμονή των συμβασιούχων-παρατασιούχων στην εργασία, για ακόμη μερικούς μήνες, μέχρι να υλοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων. Ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι αυτή η λύση «πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους, αλλά ταυτόχρονα να ανταποκρίνεται και στις έκτακτες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε με τους όγκους των σκουπιδιών που σωρεύονται καθημερινά». Επίσης, συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν, άμεσα, οι περίπου 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, ενώ κλήθηκαν οι δήμαρχοι να καταθέσουν τυχόν νέα αιτήματα για πρόσληψη προσωπικού στον συγκεκριμένο τομέα. «Θα τρέξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη διαδικασία της προκήρυξης των συγκεκριμένων θέσεων εργασίας», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Προθεσμία μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, 27 Ιουνίου, δίνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στο υπουργείο Εσωτερικών για να καταθέσει τη νομοθετική πρόταση που θα επιλύει το θέμα με τους συμβασιούχους των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων, που έχει προκύψει μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Την απόφαση αυτή έλαβε η ΚΕΔΕ κατά τη  συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου την Πέμπτη.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή κι όλων των προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Ελλάδας (ΠΕΔΕ) για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της, χωρίς να αποκλείει ακόμα και το κλείσιμο των δήμων.

Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017

Στην τελική ευθεία για το 5ο Poikilo Night Trail

Πετρούπολη


Λίγες ημέρες απέμειναν για το 5ο Poikilo Night Trail που θα πραγματοποιηθεί στη 1 Ιουλίου 2017, στο Ποικίλο Όρος. Ο αγώνας  περιλαμβάνει δυο διαδρομές  νυχτερινού ορεινού  τρεξίματος (MTR)  5 χιλιομέτρων για αρχάριους δρομείς και περιπατητές και 10 χιλιομέτρων για δρομείς, καθώς και αγώνα νυχτερινής ορεινής ποδηλασίας (MTB) 25 χιλιομέτρων.

Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017

Ανυποτακτη Πετρούπολη: Πράξη πραγματικής δημοκρατίας η εναλλαγή εκπροσώπων στο Δ.Σ.

Πετρούπολη


Αλλαγή στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης προέκυψε τον Μάρτιο μετά την παραίτηση του Νέαρχου Νιαρχάκου, δημοτικού σύμβουλου της Ανυπότακτης Πετρούπολης, και την ανάληψης της θέσης αντ' αυτού από την Κατερίνα Πατρικίου.

Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017

Συγκέντρωση με διπλό μήνυμα στον ΧΥΤΑ Φυλής

Πετρούπολη


Συγκέντρωση με διπλό αίτημα «να κλείσει άμεσα η χωματερή της Φυλής» πρώτον και δεύτερον να γίνει «διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου, στην είσοδο του ΧΥΤΑ από τη δημοτική αρχή της Πετρούπολης με την παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας.
Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκαν από τον Δήμο Πετρούπολης ο Πρόεδρος Δ.Σ., οι Αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από τη δημοτική αρχή και ο Χρήστος Κυριάκος από την Πετρούπολη Μαζί και οι Δ. Τσιουμπρής και Θ. Σκολαρίκος, δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους Δήμους Φυλής και Αγίων Αναργύρων – Καματερού, αντίστοιχα.

Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017

Σίμος - Σελέκος ζητούν τη νομοθετική μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ΟΤΑ

Δυτική Αθήνα


Την στήριξη της ΠΕΔΑ ως προς την άμεση λύση των συμβασιούχων στους ΟΤΑ με την μονιμοποίησή τους από την κυβέρνηση και την ανάληψη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους ζητούν με κοινή επιστολή τους οι δήμαρχοι Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ενώ την συνυπογράφει και ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, όπου και οι τρεις εκλέγονται με την Λαϊκή Συσπείρωση, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ.

Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017

Επιτέλους Παιδίατρος στο ΠΕΔΥ Πετρούπολης

Πετρούπολη


Μετά από αγώνα δύο χρόνων το ΠΕΔΥ Πετρούπολης απέκτησε παιδίατρο και έπαψε ο "χαριστικός" δανεισμός γιατρού από το Περιστέρι, που περιοριζόταν μόνο στην έκδοση δικαιολογητικών για τις αθλητικές δραστηριότητες και τους εμβολιασμούς.

Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017

Πολιτική, ρουσφέτι και ξερό ψωμί!!!

Σβούρα

Στην εφηβεία ήταν η αντίδραση της ηλικίας, μετά έγινε συνειδητοποιημένη επιλογή η απέχθεια προς τους πολιτικούς!
Λίγο πριν τα 50 μου χρόνια πιστεύω πως κανένας, μα κανένας από αυτούς δεν ενδιαφέρεται για το λαό, δεν εργάζεται για να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας, δεν γνωρίζει από λύσεις!
Το μόνο που ξέρουν είναι να λένε λόγια του αέρα προεκλογικά και να κομπάζουν μετεκλογικά, όταν πια έχουν εκλεγεί! Για το μόνο που εργάζεται πυρετωδώς ένας βουλευτής από την επόμενη ημέρα της εκλογής τους είναι πως θα εκλεγεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και αρχίζει να μοιράζει εκ νέου υποσχέσεις...
Κανείς τους δεν ενδιαφέρεται να δώσει λύσεις, ώστε να κρατά σε ισορροπία και εκγρήγορση τους ψηφοφόρους! Αν τα λύσουν δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης, αυτό πιστεύουν! Εκτός από κάποια μικρά ρουσφετάκια, όπου τους παίρνει, είναι εντελώς ασχέτοι! Το αποδεικνύει καθημερινά το ανεφάρμοστο κοινοβουλευτικό τους έργο!
Είναι τόσο απλή η λογική... Η ευθεία γραμμή είναι πάντα η πιο σύντομη. Η "τεθλασμένη" που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί, οι βουλευτές κ.λπ. είναι αυτή που δεν φτάνει ποτέ στο άλλο άκρο της πολιτικής γραμμής που ακολουθούν! Ακόμη και όποιες λύσεις να δώσουν είναι πρόχειρες και εφήμερες με μοναδικό στόχο να καρπωθούν οι ίδιοι τα όποια μικρά οφέλη για την επανεκλογή τους!
Και μην νομίζετε ότι υπάρχει έχθρα μεταξύ τους... Στο ίδιο έργο παίζουν και απλά εναλλάσουν ρόλους, πότε κομπάρσοι και πότε πρωταγωνιστές και ζουν μόνο για το χειροκρότημα!
Βέβαια σε όλο αυτό ευθυνόμαστε και εμείς! Για αυτό και έχουμε τους πολιτικούς που μας αρμόζουν. Καθώς αντί να επιλέξουμε την όποια νόμιμη οδό για να επιτυχούμε τον σκοπό μας, χρησιμοποιούμε την πλάγια, την "σκοτεινή" οδό που τις περισσότερες φορές αντί να μας οδηγήσει στην πηγή, μας οδηγεί στον γκρεμό, αλλά εμείς εκεί συνεχίζουμε...
Πρέπει να γίνει δική μας απαίτηση να γκρεμιστεί αυτό το σαθρό πολιτικό και δημοσιονομικό οικοδόμημα! Αντί να κοιτάμε πως θα χωθούμε μέσα σε αυτό και να κοιτάμε πως θα το στηρίξουμε για να μην πέσει και μας πλακώσει, νομίζω πως ήρθε η ώρα να το γκρεμίσουμε μόνοι μας και να φτιάξουμε ένα καινούργιο με γερές βάσεις με στηρίγματα από όλες τις πλευρές, που να μη γέρνει ούτε δεξιά, ούτε αριστέρα και κυρίως να μην κουνιέται στον παραμικρό σεισμό γκρεμίζοντας τα όποια ελάχιστα τακτοποιηθεί μέσα σε αυτό...

ΥΓ. Θα επανέλθω σύντομα, γιατί κάποια στιγμή πέραν των γενικοτήτων πρέπει να μιλάμε με ονόματα και διευθύνσεις... Ξέρετε ένα καλομαγειρεμένο φαγητό (η ειδικότης μου) από ένα πράγμα ξεχωρίζει αν είναι άνοστο ή νόστιμο. Από το αλάτι... Και εμείς στη ζωή μας αρκούμαστε αν έχει αρπάξει ή όχι!!!

Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017

Έσβησε πριν ανάψει ο... Φάρος Περιστερίου!

Μπάσκετ


Ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ώρες έκαναν λόγο για συγχώνευση του ΓΣ Περιστερίου και του Φάρου Κερατσινίου με τον δεύτερο να μετακομοίζει από το Κερατσίνι στο Περιστέρι και η νέα του έδρα να είναι το κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου". Με την  ονομασία Φάρος Περιστερίου, ο  Γυμναστικός θα αγωνιζόταν στο παρκέ, αλλά τα έγγραφα σύστασης της ΚΑΕ θα είχαν το όνομα του Φάρου που κέρδισε την άνοδο και που δεν έχει χρέη από το παρελθόν και θα μπορούσε να φτιάξει “καθαρή” ΚΑΕ.

Τετάρτη, 31 Μάιος 2017

Κ. Παπαδόπουλος: Τη νέα περίοδο θα συνεχίσουμε πιστά αυτό που ξεκινήσαμε φέτος

Μπάσκετ

 

Η ανανέωση της συνεργασίας ήταν δεδομένη καιρό πριν την εξασφάλιση της παραμονής. Η εμπιστοσύνη ήταν αμοιβαία και όπως ήταν φυσικό ο Κώστας Παπαδόπουλος ανανέωσε τη συνεργασία του με την ανδρική ομάδα του ΑΟ Άρης Πετρούπολης για έναν ακόμη χρόνο. Η ανακοίνωση δεν έγινε νωρίτερα γιατί προείχε η παραμονή της ομάδας και η προσοχή όλων έπρεπε να μείνει μόνο σε αυτό αποφεύγοντας κάθε τι που μπορεί να προκαλούσε αποπροσανατολισμό. Μαζί με την γνωστοποίηση της ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών ο κόουτς Κώστας Παπαδόπουλος κάνει και τον απολογισμό της χρονιάς.

Τετάρτη, 31 Μάιος 2017

Από 19 Ιουνίου οι καλοκαιρινοί παιδότοποι στην Πετρούπολη

Πετρούπολη


Ο Δήμος Πετρούπολης, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, συνεχίζει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τη λειτουργία των Καλοκαιρινών Παιδότοπων, σε μια προσπάθεια να προσφέρει πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, με σεβασμό στις ανάγκες τους για παιχνίδι, δημιουργική έκφραση και επικοινωνία.

Παρασκευή, 26 Μάιος 2017

Εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Πετρούπολης μέσω ΕΣΠΑ

Πετρούπολη


Ανακοινώθηκε από την ΕΕΤΑΑ  η πρόσκληση με τα δικαιολογητικά για το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, η οποία αφορά τη φοίτηση νηπίων και βρεφών στους Παιδικούς Σταθμούς για το σχολικό έτος 2017-2018.

Εκτός από τα δικαιολογητικά στην πρόσκληση αναγράφονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία (όροι συμμετοχής, ημερομηνία έκδοσης αίτησης, τρόπος κατάθεσης αίτησης-ΠΡΟΣΟXH μόνο ηλεκτρονικά- τρόπος κατάθεσης αίτησης και δικαιολογητικών, προσωρινά αποτελέσματα, ενστάσεις, οριστικά αποτελέσματα, τοποθετήσεις στις δομές κ.τλ.)

1. Δικαιολογητικά είναι διαθέσιμα στις σελίδες 15-20
2. Αίτηση διαθέσιμη από 24/05/2017
3. Η υποβολή της αίτησης θα γίνει ηλεκτρονικά από 24/05/2017 έως  9/06/2017
4. Η εκτύπωση της υποβληθείσας αίτησης μαζί με όλα τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν το χρονικό διάστημα από 24/05/2017 έως 9/06/2017 και ΜΟΝΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier).

Πληροφορίες θα δίνονται:
- Από την ΕΕΤΑΑ (Μυλλέρου 73-77) στα τηλέφωνα: 2131320600, 2105214600
- Από το Δήμο Πετρούπολης στα τηλέφωνα:  2105064079, 2105064076

Η υπηρεσία των Παιδικών Σταθμών παραμένει στη διάθεση των ενδιαφερομένων για κάθε πληροφορία.

Παρασκευή, 26 Μάιος 2017